Ipotpal logo header

ипотпал новини 11

ипотпал новини 11 ипотпал СЕО играта на ипотпалите с гоогле

Генериране на динамични HTML страници с ипотпал

Генериране на динамични HTML страници от база от данни
Реалните условия на динамично променяща се информация в една БД налагат

ипотпал новини 11 Ипотпал - Шареният свят на Ипотпал

Ипотпалист име: Живко Георгиев с прякор: jivko записан с входящт номер 86 със страница: ipotpal.bgurl.org. Изказване или анализ: Ипотпал - Шареният свят на Ипотпал. Светът наистина е шарен


Генериране на динамични HTML страници с ипотпал

Проект за видео наблюдение

В тази статия ще разгледаме съставянето на ипотпал Проект за видео наблюдение
1.Избор на средства за ипотпал видео наблюдение .
Обектът може да бъде разделен на три части, като основното изискване е навсякъде да се осигури възможност за нощно наблюдение:
а) офисни части, които изискват непретенциозни камери за вътрешен монтаж. Обектив 3,6-5 мм. Разстояние на покриване на видео наблюдение то е максимално 6 метра. Борят на камери те след оглед е установен е е 3 бр. Цените на сектрон (телетек не предлагат толкова ниска цена) за такива камери 25 евро без ддс. Модел AV TECH KPC133ZADP.
б) Складова част изискванията към камери те са за променливо фокусно разстояние от 3,6-9мм за да има възможност да се отделят определени детайли. Броят на камери те е установен след оглед и е 6 бр. Камерите трябва да покриват максимално разстояние от 12 м. Като 2 от камери те ще работят на максимално 6 метра разтояние най-ефтиния вариант е AV TECH KPC136ZETP 35 евро без ддс. За другите камери във складовото помещение препоръчвам LIT-40ES (камера със променливо фокусно разстояние от 4-9мм) на цена 52 евро без ДДС.
в) Наблюдение на дворното място наблюдение то ще се извърши с 7 бр. Камери със променливо фокусно разстояние. Допълнително изискване към камери те е да са вандало и влаго устойчиви. Сектрон продават AV TECH KPC136ZETP за 35 евро без ддс. Камера със 3,6мм обектив влагоустойчива и вандалоустойчива. Телетек продават LIT-40ES (камера със променливо фокусно разстояние от 4-9мм) на цена 52 евро без ДДС.

Общо бр. ипотпал Камери и остойностяването им:
3 бр. AV TECH KPC133ZADP х 25 = 75 евро
4 бр. AV TECH KPC136ZETP х 35 = 140 евро
9 бр. LIT-40ES х 52 = 468 евро
Общо за камери: 683 евро

Тук има възможност да се променя местоположението на камери те спрямо изискванията и/или да се закупят навсякъде освен за офисната част камери със променливо фокусно разстояние: LIT-40ES х, което ще увеличи стойността на камери те за видео наблюдение то със 68 евро. Препоръчително е обекта да се изгражда поетапно за да може да се закупуват камери те след проверка на работата им в реални условия.

2.Окабеляване на камери те за видео наблюдение приема се максималната дължина на разстоянията от камери те до ДВР -а 300 метра:
а) окабеляване със два отделни кабела УТП и коаксиален.
УТП цена 305 метра 40 евро.
Коаксиален 305 метра 56 евро (сектрон).
32 бр. БНЦ конектори 16 евро.
Общо 112 евро
16 бр. Захранващи конектори за видео камери те 16 евро.
б) окабеляване със един кабел в който са вградени коаксиален и двойка захранващ кабел 305 метра струват в Сектрон 138 евро
32 бр. БНЦ конектори 16 евро.
Общо 154 евро
16 бр. Захранващи конектори за видео камери те 16 евро.
в) използване на един кабел УТП за преност
УТП цена 305 метра 40 евро.
16 бр. Преубразуватели на сигнала 144 евро
общо 188 евро

Поради най-ниската себестойност избирам вариян А окабеляване със два отделни кабела УТП и коаксиален.
Във всички варянти трябва да се предвидят и закрепващи елементи и съответно да се остойностят.

3.Избор на записващо устройство ДВР или Компютър със записващи платки.
а) компютър + двр платка за управление и записване на камери те
Компютърна конфигурация – 300 евро
Платка ДВР за записване и управление – 288 евро
Общо: 588
Клавиатура монитор мишка – 100 евро.
б) ДВР 16 канален с 400 к/с при 320х240
- Телетек € 531,00 модел ДХР 2016 с 200к/с + 2бр. 62 евро = 655 евро
- Сетком € 359 модел AV TECH KPD678 с 400к/с + 2бр. 62 евро = 483 евро

Разликата в косумациите на енергия между ДВР и Компютърна конфигурация с двр платка е приблизително 280 лв годишно при сегашните цени на битов ток.

Поради ниската консумация на енергия, по-добрите параметри при записване и най-ниската цена избирам варията AV TECH KPD678 с 400к/с

4.Захранващи блокове за видео камери те. В процес на проучване са.
- офертата от телетек е за 4 бр. Х 35 евро = 140 евро
- Сектрон не предлагат такива опции
- Възможност за връзване на компютърно захранване за обслужване на цялата схема – 25 евро за всички камери .
- проучване на пазара в понеделник за трафове за луни.
Надявам се тази ипотпал статия за видео наблюдение то да ви е от полза.


Връщане във времето за hdd Offer

В тази статия ще разгледаме цените на хард дисковете през близката 1991 година. Тогава драги ипотпал читатели HDD-та са се продавали с отделни контролер и, които ако ги нямате нямате и диск. Дънните платки са отказвали да приемат инвазията на това чудо на ипотпал техниката наречено ХДД контролер. Поради тази причина за да се обзаведете с такова чудо е трябвало да го закупита. Не го ли купита хард диска ви е обречен да бъде неизползваем. Затова и офертата, която можете да видите на този линк: Оферта за хард дискове Предлага както ХДД-та така и контролери за тях. Тук ще забележите, че 168 Мегабайтов ХДД е струвал 810 долара без контролера за него. Да драги ипотпал читатели сега неможе да намерите рам памет, която да е по-малка от 512МБ, но както обичам да казвам времената се менят. Разбира се за да закачите това технологично чудо, както казах по-горе ви е необходим и контролер, който струва само 20$, но капка по капка вир. Вир по вир Язовир и така нататък.

Надявам се тази ипотпал статия да ви е от полза.


Решение на проблема с AJAX и Интернет Експлорер енкодингът

В тази статия ще разгледаме Решението на ипотпал проблемът с AJAX и Интернет Експлорер енкодингът, който бях споделил с вас в предишната ми статия. Проблемът да припомя се появява при изпращането на заявка към сървъра с помоща на AJAX. Ефектът е че ИЕ не енкодва парамерърът, който се предава и от там прецаква кирилският текст във съобщението. Както бих казал ипотпал Експлорер ска му работа. Съответно този проблем го няма във Мозила, Фирефокса и Операта, само ИЕ то се инати като магаре на мост. Какво ли на пробва моята ипотпал милост за решаване на таози проблем. Сменях енкодинги на страници. Сменях начина на заявка на AJAX скрипотовете и нищо не помагапе. Докато не пробвах да задам твърд, принудителния енкодинг, който наложих върху параметърът и проблема се видоизмени, като се получи реверсиране на проблема. Или с по-прости думи ИЕ-то заработи другите престанаха. Това ми показа, че съм на прав ипотпал път. Вкарах детектване на боузера с който се отваря страницата и от там разпределих обработването на ипотпал параметъра. И хоп нещата за момента работят с пълна сила под гореизброените боузери.
Надявам се тази ипотпал статия за Решение на проблема с AJAX и Интернет Експлорер енкодингът да ви е от полза.


Ипотпал проблем с AJAX

Поредната спънка във създаването на нещо ново установих, когато погледнах Умното си поле за търсене под Интернет Експлорер. И какво беше учудването ми, когато разбрах, че има ипотпал проблем със кирилицата при търсене в това поле под Интернет Експлорер който явно нещо смачква във AJAX -а. Веднага пробвах с Опера и там нещата се получаваха като хората. Само това магаре ИЕ не иска да получи кирилски букви и се инати да ги покаже когато се използва AJAX рекуест. Отделих 1 ипотпал ден (ден от състезанието) да търся разрешение на този проблем и и още не съм стигнал до решаването му. Човек точно да се зарадва, че нещата са добре и после като погледне ей такова нещо направо ми стана лошо. Както и да е не мисля да хабя ощв ипотпал време във решаването на този проблем, ако се натъкна на решение ще го имплементирам ако ли пък не здраве да е.

Надявам се тази ипотпал статия да ви е от полза.


Създадох умно ипотпал поле за търсене

Най-новото в тази интернет страничка е умното поведение на менюто за търсене и подксазващите линкове, които изкачат при въвеждане на критериите ви за търсене. Както винаги вместо да си гледам ипотпал СЕО състезанието аз се отплеснах в съвсем друга посока. Посоката на експеримент ите с всичко и с всеки. Експерименти, които без значение от крайния резултат ми носят огромната награда на познанието. Тук тази награда на ипотпал познанието се съчетава от допълнителното удовлетворение, че търсещото ми поле работи почти така както си го представях. Ипотпал доволство обзе душата ми макар, че още доста работа имам по другите елементи. И дано да успея да ги завърша до края на тази игра. Макар, че още обмислям варянта да направя друг един ипотпал експеримент, а именно да продължа да оптимизирам още един месец точно колкото е закъснението ми за включване в това СЕО състезание и да видя дали ще отскоча до челните места или ще остана закотвен на 17 позиция в СЕРП на гугъл, която владея във този момент.


Кой какво спечели от Ипотпал

В тази ипотпал статия ще разгледаме, кой и какво спечели от Ипотпал СЕО състезание то. Нека разделим участниците в това състезание на активни( СЕО оптимизаторите, които взеха дейно участие в тази игра) и пасивни Възложителите в лицето на нотебоок.бг.
1. Активните участници в това СЕО състезание спечелиха: Нов СЕО инструмент, който някои от състезателите направиха Визитни картички за СЕО успехът си. Други се опитаха да пробият във областа на лаптопите все пак нали Ипотпал е обърната наопаки дума за Лаптопи. Призвание и сверяване на СЕО часовникът си спечелиха другите Участници във тази успорвана надпревара.
2. Какво спечели възложителят на Ипотпал СЕО състезание то:
а) това са така наречените външни линкове към неговата страница. Много и разнородни и всичките тясно свързани със Лаптопи, Нотебооци, Марки на малките компютри.
б) Нотебоок.бг си купиха 160 ипотпал оптимизатора за скромната сума от 6400 лв. Което е доста добра сума като се замислите драги читатели, защото ако разделите 6400 на 160 се получава крупната сума от 40 лв. на СЕО ипотпал Оптимизатор.
в) Изключително много шум около думата лаптопи. При което основният лидер до момента лаптоп.бг се принуди да прибегне до СЕО оптимизация на собствената си интернет страница, за да не изостане от конкуренцията.
г) Нотебоок.бг се закрепиха трайно в челните места в СЕРП на ГУГЪЛ и то явно благодарение, не само на играта Ипотпал, но и на читавото оптимизиране на интернет страницата им.

Надявам се тази ипотпал статия да ви е от полза.

Застраховка като спестовен влог СЕО оптимизация за вашата интернет страница Ремонт на мотори и скутери за безпроблемна експлоатация Айкидо и пътят Бушидо

подробно търсене в тази СЕО страница ипотпал новини 11

Секция предоставя възможност да потърсите информацията, която ви е необходима. Разбира се ако това ви е необходимо. Ако харесате нтернет страничката ми можете да я добавите във вашите любими места.


Ляв ъгъл на рамката за подробно търсене в тази СЕО страница Десен ъгъл на рамката за подробно търсене в тази СЕО страница

В тази ипотпал страница - ипотпал новини 11, има 0 броя Ипотпал мнения

За да видиш всичките 0 коментара натисни тук:


Добави коментар за ипотпал новини 11
Име на коментиращият :
Email на коментиращият :
Интернет страница :
Ипотпал забранява УРЛ в Коментарите :

Има грешка в ипотпал мнението ви
Въведете коректно полетата: email, име, коментар
Ляв ъгъл на рамката за коментари в ипотпал-новини-11.html тази сео страница за великата игра ипотпал Десен ъгъл на рамката за коментари в ипотпал-новини-11.html тази сео страница за великата игра ипотпал